Тутманик с кисело мляко и сода

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тутманик с кисело мляко и сода
Тутманик с кисело мляко и сода
alex
Добавена от: alex
2622
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ЗА ТЕСТОТО
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
оцет - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
олио - 0, 5 ч.ч.
брашно - за меко тесто

 

ЗА ПОРЪСВАНЕ
сирене - 250 г за поръсване
олио - 0. 5 ч.ч. за поръсване
яйца - 1 бр. за намазване

От закуските на баба може би тази една от любимите ни, затова е време да запретнем ръкави и да зарадваме всички вкъщи

В купа смесете разбитото яйце с киселото мляко и разбъркайте. Добавете угасената в оцета сода, олиото и солта, разбъркайте отново.  Добавяйте пресято брашно на етапи, докато тестото спре да се лепи по ръцете – много меко тесто.  Разделете тестото на равни части и оформете на топчета, завийте топчетата за 10 минути за да починат от месенето. 

След това в добре намазана с олио тавичка разтегляте първото топче с ръце на тънка кора, поръсвате с част от натрошеното сирене и поливате с 1 с.л. олио.  Така процедирате с всичките 5 топчета, като отгоре намазвате оформения тутманик с олио и разбитото яйце. 

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност, около 30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft