Тутманик 3:1 - чаша мляко, чаша брашно, чаша сирене. Бъркаш, печеш и въздишаш от удоволствие:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тутманик 3:1 - чаша мляко, чаша брашно, чаша сирене. Бъркаш, печеш и въздишаш от удоволствие:
Тутманик 3:1 - чаша мляко, чаша брашно, чаша сирене. Бъркаш, печеш и въздишаш от удоволствие:
93474
Източник: gotvach.bg
Тутманик 3:1 - чаша мляко, чаша брашно, чаша сирене. Бъркаш, печеш и въздишаш от удоволствие:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото е сезон, който предполага по-лекички ястия, като за топло време. Но един пухкав тутманик , пълен със сирене, няма как да не ни изкуши дори в жегите! Този е точно такъв, а и се прави безобразно лесно.

Мериш всичко с чаша, оформяш, печеш и готово! Ето рецептата за пухкав тутманик 3:1 :

Тутманик 3:1

Продукти:

1 ч.ч.брашно

1 ч.ч.настъргано сирене

1 ч.ч.кисело мляко

1 ч.л.сода бикарбонат

брашно - за доомесване

олио - за овалване

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и прибавете настърганото сирене, разбъркайте. Към киселото мляко прибавете содата, разбъркайте и след като шупне, го прибавете към сместа от брашно и сирене. Бъркайте с лъжица (шпатула) до еднородна смес. Прибавяйте по малко пресято брашно при непрекъснато месене, докато тестото спре да се лепи по пръстите. От тестото оформете топчета, колкото яйце, които леко притиснете с ръце и оваляйте едно по едно в олио, наредете в тава с диаметър 20 см.

тутманик със сода
Оставете тутманика да се отпусне за не по-малко от 30 минути, поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна. Печете тутманика до златисто-кафява коричка и готовност (проверете с дървена пръчица дали е изпечен отвътре - трябва да излезе суха).

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft