Когато бяхме малки ни казваха, че бананите с петна се по-добри. Науката изглежда сега е открила това, което нашите баби са знаели преди 100 години ...
Напълно зрелите банани произвеждат вещество TNF, което има способността да се бори с анормални клетки. Не се изненадвайте, че скоро в магазините ще бъдат празни рафтовете където стоят бананите. Докато бананите отлежават, се появяват тъмни петна по кората им. Колкото повече тъмни петна, толкова повече се повиша имунитета. Според японско научно изследване, бананът съдържа TNF, който има анти-канцерогенни свойства. Нивото на канцерогенния ефект съответства на нивото на зрялост на плода - колко е по-зрял банана, толкова е по-добър анти-канцерогенния ефект.
Препоръката е да се яде 1 до 2 банани на ден, за да се повиши имунитета срещу болести като настинка, грип ...