Тъмно шоколадово Брауни с карамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Тъмно шоколадово Брауни с карамел
Тъмно шоколадово Брауни с карамел
admin
Добавена от: admin
23476
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши захар
2 чаши брашно
2/3 чаша тъмно какао
1/3 чаша светло какао
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
4 яйца
2/3 чаша разтопено масло
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
домашно приготвен карамел
морска сол
За карамеления сос:
1 чаша захар
6 с.л. масло
2/3 чаша гъста сметана

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете захарта, брашното, двата вида какао, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре. В друга купа смесете яйцата, маслото и ванилията. Бавно прибавете сухите съставки към яйчената смес. Тестото ще стане много гъсто и трудно за разбъркване. Прехвърлете го във форма за печене с размери около 20х20 см., предварително намазнена, и притиснете с лъжица или длани, за да се получи равномерен пласт. Изпечете за 30-40 минути. Проверете готовността с дървена клечица. Извадете върху кухненска решетка и оставете да се охлади за 1 час.
Когато браунито изстине, нарежете го на пастички с желан от Вас размер и залейте с карамел и щипка морска сол.
За карамеления сос (домашния карамел): В средно голям съд нагрейте захарта на умерен огън, като бъркате, докато започне да се топи. Трябва да се получи гладка смес с кехлибарен цвят. Добавете маслото и разбъркайте, докато се смеси напълно със захарта. Махнете съда от огъня и бавно налейте вътре сметаната, като продължавате да бъркате, докато се образува гладък сос. Оставете го да се охлади за 10-15 минути, преди да го излеете върху браунито.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft