Тънки, пухкави и сочни палачинки и то само с вода, е това се вика да си майстор

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тънки, пухкави и сочни палачинки и то само с вода, е това се вика да си майстор
Тънки, пухкави и сочни палачинки и то само с вода, е това се вика да си майстор
178121
Тънки, пухкави и сочни палачинки и то само с вода, е това се вика да си майстор
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Понеже знаем, че обичате много палачинки , а не винаги иамме мляко под ръка или пък някой имат абсолютна непоносимост към него днес ще ви ракрием как да си ги направите с вода и изобщо да не усетите разликата във вкуса

Дълго време отказвахме да повярваме, че водата в рецептата за палачинки може да бъде нещо по-добро от млякото. Но веднъж замених 50% мляко с вода и разбрах, че определено е по-вкусно: палачинките са по-меки и пухкави, но преди да пробвате сами няма как да знаете

палачинки с вода

Следващата стъпка бяха тънки палачинки с вода  , които се приготвят без никакви проблеми, никога не залепват към тенджерата и са идеални както за сладък пълнеж, така и за месо, зеленчуци или гъби.

 

СЪСТАВКИ

500 ml вода
3 яйца
6 супени лъжици. (200 g брашно)
2 ч. л захар
0,5 ч.

л. сол
2 супени лъжици. растително масло
0,5 ч. л. бакпулвер

 

ПОДГОТОВКА

Разбийте 3 яйца в купа, добавете сол и захар, разбъркайте. Налейте 500 ml топла вода и разбъркайте отново.

палачинки с вода

След това добавете бакпулвера и 6 супени лъжици брашно. Разбъркайте, докато се получи тесто без бучки. Ако тестото е твърде рядко, добавете още една супена лъжица брашно. Добавя се растителното масло към тестото, разбърква се отново и се оставя да престои 10 минути.
палачинки с вода
Поставете тиганът на средна топлина, оставете го да се нагрее добре, намажете с капка олио и равномерно разпределете тестото върху повърхността на тигана
Изпържете палачинките от двете страни до златисто кафяво.
палачинки с вода
От определеното количество продукти се получават 15-16 тънки палачинки с диаметър 20 cm. Такива палачинки могат да се консумират със заквасена сметана, мед, конфитюр, но те са много подходящи за пикантни пълнежи.

 Добър апетит !
палачинки с вода

Всички са съгласни, че палачинките са отлична закуска. Въпреки това, те не са много подходящи за ежедневното меню заради високото съдържание на калории, излишната захар и мазнини. Твърде сладки или мастни пълнежи са противопоказани за наднормено тегло, диабет и заболявания на стомашно-чревния тракт.

палачинки с вода

Здравата алтернатива на захарта са плодове. За да направите диетично ястие и да му инжектирате витамини и минерали, използвайте вкусни пълнежи от плодове : боровинки, ябълки, банани, боровинки, стафиди, тиква или сушени плодове.

Вместо обичайното пшенично брашно в рецепти за палачинки можете да използвате смеси от брашно: добавете ечемично, ръжено или елдово брашно, овесено брашно или просо. За готвене на тесто за палачинки можете да използвате нискомаслено мляко или суроватка, смес от мляко и вода, както и да сведете до минимум съдържанието на сол и захар.

 

Кой не обича да яде вкусни палачинки с различни пълнежи? Но не всеки обича да ги приготвя. Като следвате тези умни съвети, вие ще забравите какво, по дяволите, е това! Прочетете и запомнете.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft