Търговец на едро ни сподели как да си избираме ягоди- 5 тайни, с които никога няма да сбъркате в избора си

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Търговец на едро ни сподели как да си избираме ягоди- 5 тайни, с които никога няма да сбъркате в избора си
64728
Снимков материал: pixabay.com
Търговец на едро ни сподели как да си избираме ягоди-  5 тайни, с които никога няма да сбъркате в избора си

Ягодите са вкусно зрънце, което не само има прекрасен аромат и магически вкус, но и широка гама от полезни свойства. Този богат източник на витамини, фибри, пектини, органични киселини, желязо, йод, калий, фосфор, калций, магнезий и антиоксиданти.

Ягодата стимулира отделянето на соли и премахва излишната течност от тялото, пречиства тялото от свободните радикали и предотвратява рак, подобрява на мозъчната функция и подмладява тялото. Уникалният вкус на плодът действа като антидепресант !

През този сезон хапваме постоянно пресни плодове, приготвяме десерти и напитки, печем пайове ... Но трябва да сте бдителни! Ягодите са първите летни плодове, така че пазарите са пълни със стоки, които са отглеждани с много химикали. За да направите правилния избор при покупка на сочни ягоди е добре да използвате следните съвети

Как да изберете вкусни ягоди

Мирис
Миризмата е първото нещо, което трябва да търсите при избора на ягода. Качествените ягоди са много ароматни! А плодовете със слаб вкус, най-вероятно са отглеждани върху нитрати.

Цвят
Природният цвят на ягодата е яркочервен, повърхността е леко блестяща. Плодовете с прекалено тъмни цветове не трябва да ви вдъхват увереност: има голяма вероятност, че те са също много нитратни. Бледите пък също не са толкова вкусни, поради факта, че са неузряли.

Размер и форма
Ако говорим за формата, тогава няма строги критерии за избор: всичко зависи от сорта. Не преследвайте прекалено големи плодове: има голяма вероятност такава ягода да бъде напълнена с вода, преди да бъде продадена. Вдлъбнатините показват, че плодовете са започнали да се влошават.

Опашката
Ягода без опашка не се съхранява, опашката трябва да бъде с листа. Те трябва да бъдат свежи (не сухи), наситено зелени.Трикът, който гледат ценителите е: ако има разстояние между листата и плода, това е гаранция, че плодът ще бъдат сладък. Но плътно прилепналият към основата на листата показва ягода кисел сорт

Вдлъбнатините по ягодите
Погледнете вдлъбнатините по повърхността на ягодата: колкото по- дълги  и раздалечени са една от друга, толкова по-сладки са ягодите. 

Насладете на се на любимия си плод! Не забравяйте да споделите полезната информация с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft