Търсих рецептата с дни из старите листчета. Накрая реших да импровизирам - е, голяма майсторка съм! Стана по-добър от оригинала:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Търсих рецептата с дни из старите листчета. Накрая реших да импровизирам - е, голяма майсторка съм! Стана по-добър от оригинала:
Търсих рецептата с дни из старите листчета. Накрая реших да импровизирам - е, голяма майсторка...
26301
Търсих рецептата с дни из старите листчета. Накрая реших да импровизирам - е, голяма майсторка съм! Стана по-добър от оригинала:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецепта за  ябълков сладкиш  не може да се нарече много проста: тя се състои от деликатен сладък блат , ябълков пълнеж и крем, които трябва да бъдат подготвени поотделно.

Но всички усилия и времето, прекарано в кухнята, ще бъдат компенсирани от  невероятния вкус , деликатната текстура и аромата на божествения сладкиш . За да направите най-горния слой, ви трябва формичка за сладки, но дори и да нямате, просто нарежете ленти от тестото и направете красива решетка върху пълнежа.

Съставки:

200 гр. масло

2 чаши брашно

3 яйца

щипка сол

1 ч.л.

ванилена захар

6 с.л. кристална захар

1 с.л. нишесте

2 с.л. пудра захар

1 ч.л. бакпулвер

6 с.л. сметана

3 ябълки

1/2 ч.л. канела

Приготвяне:

  1. Пресейте брашното, добавете бакпулвера. Студеното масло нарежете ситно и смесете с брашното.
  2. Разбийте 1 яйце, 2 супени лъжици заквасена сметана, поръсете с щипка сол, 4 супени лъжици захар и ванилия, разбъркайте добре. Свържете сместа с брашното и омесете тесто. Увийте тестото с фолио и го пъхнете в хладилника.
  3. Ябълките обелете, нарежете на филийки и сварете на слаб огън с останалата захар.
  4. Смесете 2 яйца с пудрата захар, добавете останалата заквасена сметана и нишестето. Това ще е заливката за плънката.
  5. Извадете тестото от хладилника и отделете една трета, а останалото върнете обратно. Разточете отделената част и поставете в тавичка, покрита с хартия за печене, след това надупчете с вилица. Размеръ на формата е 20 х 30 cm.ябълков пайябълков пай рецепта
  6. Поставете върху блата ябълковия пълнеж, поръсете с канела и отгоре излейте равномерно нишестената смес.ябълков пай
  7. Извадете тестото от хладилника, разточете на тънко и изрежете формички - цветя. След това артистично ги подредете върху плънката.ябълков пай рецептаябълков пай тестото
  8. Печете в продължение на 40 минути на 180 градуса. Дайте на сладкиша да се охлади леко, след това можете да го извадите от формата и да нарежете!пясък ябълков пай

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft