Тя взе един картоф, малко солчица и капка олио и направи истинска сензация в кухнята (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тя взе един картоф, малко солчица и капка олио и направи истинска сензация в кухнята (Видео)
Тя взе един картоф, малко солчица и капка олио и направи истинска сензация в кухнята (Видео)
75547
Тя взе един картоф, малко солчица и капка олио и направи истинска сензация в кухнята (Видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торнадо чипс или пържени картофи на спирали са предпочитано улично лакомство в Азия и други страни, където ги поднасят на клечка. По-вкусни, отколкото класическия картофен чипс, те могат да бъдат комбинирани по различни начини, и преди всичко са забавни за консумация.

Торнадо чипсът е най-доброто доказателство, че храната не е необходимо да бъде скъпа, за да е вкусна. Освен това за приготвянето му имате нужда само от картофи, сол, олио и малко сръчност с ножа.

Ето как се приготвя:
Първо отрежете края на малък картоф с обелката, а през цялата му дължина внимателно прекарайте дървено шишче. 
Поставете картофа върху дъска за рязане и с остър нож започнете да режете под ъгъл по посока на часовниковата стрелка, като опирате ножа в клечката. 
Докато режете, с другата ръка въртете картофите в обратната посока (обратно на часовниковата стрелка), докато стигнете до края на картофа. 
Ако не сте специалисти с ножа, има и специални ножове за рязане на спирала.

Внимателно разделете спиралите на така нарязания картоф на клечка, и го потопете в горещо олио в тиган или фритюрник.

Пържете няколко минути до златисто-жълто. Извадете готовия чипс върху попивателна хартия, за да се отцеди от излишната мазнина, след което посолете и подправете на вкус.

Торнадо-чипсът може да се изпечене и на фурна. Отделете листата на спиралата, поставете ги върху хартия за печене, намажете леко с малко олио и сол, и ги поставете в предварително загрята фурна на 220 ° C. Печете за около 20 минути.

Съвет:
Може да поднесете чипса с настърган кашкавал, салса от домати и подправки или обичайните сосове за пържени картофи.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft