В случай, че сте страдали от тежка мигрена в миналото, тогава знаете, че мигрената е повече от главоболие. Мигрената може да бъде много непоносима и се дължи на интензивни и повтарящи се болки в съчетание с гадене, виене на свят, чувствителност към звук, светлина, мирис и допир.
Как кафето и лимоновият сок всъщност работят
Кафе
Кафето съдържа кофеин и е установено, че има вазоконстриктивно действие. Това означава, че кафето може да противодейства на мигрената чрез процес, наречен вазодилатация. Този процес всъщност предсавлява разширяване на съдовете. Според китайската медицина, ефекта от добавянето на лимон или лимонов сок в кафето намалява мигрената. Китайски диетолози класифицират храната в пет класа, включително и топло, горещо, студено, хладно и неутрално. Тези храни са пет вкуса, които включват горчив, кисел, солен, остър и сладък.
Кафето на зърна има хладна същност и горчив вкус, което означава, че така се постига тяхното топло в природата, но след като те са били печени. Лимоните, от друга страна, са с хладна същност и кисел вкус. И така се изпълват и съчетават и петте вкуса. Кафето се използва за облекчаване на енергията на черния дроб (Qi), която е в застой в тялото. Това е една от основните причини за мигрена.