Тя завърза конец за зъби около тесто. Резултатът наистина ще ви накара да си оближете пръстите и още утре да пробвате и Вие!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тя завърза конец за зъби около тесто. Резултатът наистина ще ви накара да си оближете пръстите и още утре да пробвате и Вие!
Тя завърза конец за зъби около тесто. Резултатът наистина ще ви накара да си оближете пръстите и...
661606
Тя завърза конец за зъби около тесто. Резултатът наистина ще ви накара да си оближете пръстите и още утре да пробвате и Вие!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бъдете честни: Кога беше последният път, когато използвахте вашата машина за хляб? Измина доста време, нали? Това е само един от многото примери за домакински уреди, които се използват с нетърпение за кратък период от време, преди да изчезнат, прибрани в задната част на кухненския шкаф. Но сега е времето: Намерете я, защото машината е абсолютно перфектна за тези канелени хапки .

Вие се нуждаете от следните съставки:

За тестото:

100 гр меко масло
200 мл мляко
1 пакет мая
500 гр брашно
2 супени лъжици захар
2 яйца
Щипка сол

За плънката:

150 гр масло
125 гр захар
2 супени лъжици канела

За крема:

200 гр Крема сирене
100гр разтопено масло
4 супени лъжици захар

Първо, комбинирайте всички течни съставки за тестото заедно. 

Разбира се, класическият начин, с помощта купа и миксер работи добре.

Добавете брашното, последвано от маята, и след това останалите съставки. Включете машината да "меси".

След това тестото се оставя да престои поне 20 минути. През това време то ще се удвои по размер.

В същото време, се комбинират съставките за плънката с канела. На ръка е най-добре.

Разточете тестото, направете го плоско и квадратно. Колкото по-тънко, толкова по-добре.

Намажете със слой от масло. След това поръсете с канела. Навийте тестото, както е показано на снимката.

И тук идва ред на нашият трик: използвайте конец за зъби .

Той работи много по-добре, отколкото ножа. Така кръглата форма се запазва.

Свитъците след това може да бъдат леко намазани с масло и се поставят в тава за печене. Оставя се свободно пространство между тях, защото набухват. Слагат се в предварително загрята фурна в продължение на 15-20 минути на 180 ° С.

 

През това време, можете да си приготвите крема. Просто смесете всички съставки заедно добре.

След изпичането, просто го разпростре върху горещите канелени свитъци. И се наслаждавайте!

 

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft