Тя наряза лимона и го поръси със сол. Когато видях резултата, направих същото!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Тя наряза лимона и го поръси със сол. Когато видях резултата, направих същото!
60463
Снимков материал: pixabay.com
Тя наряза лимона и го поръси със сол. Когато видях резултата, направих същото!

Това е древна индийска рецепта, която малко хора знаят...

Лимонът е плод, който всички познаваме и използваме в кухнята. Лимонът често се използва за овкусяване на салати, за добавяне на вкус и като подправка към различни ястия. Е, и разбира се, в сладкиши. Използваме не само сок, но и кори.

Можем да пием лимонов сок или да се наслаждаваме на киселия му вкус само като изядем парче. Всъщност има хиляди полезни свойства в лимона, които се използват с максимални ползи за здравето в Индия...

Чудите се как? Сега да обясним.
Лимонът е богат на витамини C и B, а също така съдържа лимонена киселина и минерали като калций и фосфор. Това са най-важните хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да функционира правилно. Лимонът е мощен антиоксидант, който може да предотврати натрупването на вредни вещества в тялото. Подпомага нормалната функция на червата и помага при храносмилателни проблеми като подуване на корема. Освен това лимонът е чудесен за нормализиране на забавения метаболизъм, особено ако го ядете сутрин и го пиете с топла вода.

Изобщо ... ползите от лимоните са много, а ползите, които носят са реални. Но има начин да увеличим допълнително положителното му въздействие върху нас. И всичко това благодарение на индийската рецепта, която се използва дори в Северна Африка.

Каква е?

Това са ферментирали лимони.

Благодарение на ферментацията и солта лимонът има още повече ензими, витамини и минерали, което го прави три пъти по-полезен и ефективен.

Но какво е лимонова ферментация? За да се извика този процес, трябва да се предприемат няколко стъпки.

  • Първо, трябва да вземете достатъчно голям стъклен съд, в който да поставите лимоните. Измийте го и го оставете да изсъхне.
  • Вземете 4-5 лимона (за предпочитане органични), измийте ги обилно във вода с добавка на сода за хляб.
  • Направете по два прореза на всеки лимон и ги напълнете със сол. Сега трябва внимателно да набиете солта, така че да е в контакт с пулпата.
  • Сега вземаме нашия стъклен съд, поръсваме дъното с шепа едра сол и започваме да слагаме лимоните, като ги изцеждаме. Важно е да сипете повече сол между слоевете. Затворете съда и оставете лимоните да ферментират 3 дни не на слънце, а на сухо, добре проветриво място, защитено от пряка светлина. След три дни можете да използвате лимона по ваш вкус.

Подходящ е както за готвене, така и за овкусяване на чай и различни напитки. Можете да ги използвате както желаете.

Добър е за овкусяване на зеленчуци, благодарение на кисело-соления си вкус. Особеността на лимона обаче не е само във вкуса. Състои се от високо съдържание на витамини и хранителни вещества, които ще ви помогнат винаги да останете във форма. Така ще се погрижите за червата и стомаха си. В края на краищата храносмилателните проблеми и киселините могат да съсипят целия ден. В допълнение, благодарение на наличието на антиоксиданти и ефекта на солта като подобрител, можете да направите кожата си сияйна, гладка и кадифена, без себум и еластична. Така ще изглеждате по-млади и спокойни.

В допълнение, лимонът е отличен хемостатичен и дезинфектант, който освен това намалява нивата на кръвната захар.

Очевидно това е ефективен антибактериален, антисептичен агент. Лимоните със сол са добри за понижаване на кръвното налягане, полезни за премахване на брадавици и мазоли, лечение на възпалени венци, артрит и ревматизъм, разширени вени, настинки и грип...

През лятото е по-добре да използвате тези лимони с горещ чай, което ще помогне за разтоварване на дихателните пътища.

Просто извадете лимона от буркана, изплакнете излишната сол и го използвайте на малки парченца.

Тази статия по никакъв начин не замества връзката лекар-пациент. Има само информационна цел и не е предназначена като ръководство за самолечение и диагностика. Предложенията и общите препоръки са насочени единствено към насърчаване на нови и по-добри хранителни навици. И не забравяйте да водите здравословен и активен начин на живот! Патологиите и някои физиологични състояния изискват пряка намеса на професионалист в сътрудничество с лекуващия лекар. Винаги е препоръчително да се консултирате с лекар, преди да предприемете значителни промени в ежедневните навици.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft