Тя поръси картофите с кашкавал и разкри тайната на вкусния огретен, който предлагат в ресторантите...

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Тя поръси картофите с кашкавал и разкри тайната на вкусния огретен, който предлагат в ресторантите...
18654
Снимков материал: pixabay.com
Тя поръси картофите с кашкавал и разкри тайната на вкусния огретен, който предлагат в ресторантите...

Искате ли да пробвате нова рецепта за познатия ни от детството огретен? Лесно, бързо и много вкусно... 

Продукти:

900 гр настъргани картофи
сол и черен пипер на вкус

320 мл заквасена сметана с пилешки бульон
475 мл заквасена сметана
1/2 пакет разтопено масло
1/2 голяма глава лук, ситно нарязан
230 гр. настърган кашкавал или сирене чедър

 

Сложете картофите в тавичка - стъклена, тефлонова, обикновена - предварително намазана с мазнина;
Поръсете със сол и черен пипер, разбъркайте и оставете за малко;
В купа смесете двата вида заквасена сметана, разтопеното масло и лука;
Изсипете сместа върху картофите и разбъркайте. 
Поръсете отгоре с кашкавал или сирене чедър;
Печете непокрито на силна фурна за 45 - 55 минути, докато стане златисто.

 

Loading the player...
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft