Най-горещата тенденция в момента е напитката да се сервира в меден съд. Да, металните чаши и стомни постоянно се появяват на рафтовете в магазините и в барове по целия свят.
Медта е известна на учени и медицинската общност със своите анти-бактериални, анти-микробни, анти-вирусни и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за оказване на първа помощ, за да се ускори времето за възстановяване и лекуване на рани. Медта е също необходима част от нашата диета и телата ни я използват за производството на нови клетки. Тя помага за укрепване имунната ни система и ако пиете вода, която е седяла в мед в продължение на няколко часа качествата й значително се подобрят.
Този метод също забавя процеса на стареене, прави кожата сияйна, предотвратява рак, стимулира мозъка ни, регулира щитовидната жлеза, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и хипертония, помага на органите да абсорбират желязо и по този начин помага за предотвратяване на анемия. При направено изследване учени измерват броя на вредни микроби намерени във водата, преди да се поставят в меден съд и отново 16 часа по-късно. Те установили, че нивото на вредните микроби е значително намален само заради простия факт, че водата е в медта.
Ето дългия списък от естествени и позитивни начини за въздействия върху здравето, от които можете да се възползвате просто чрез пиене от медна чаша!