15 Март 2023
12074
Снимков материал: pixabay.com
Почти всички домакини правят тази грешка.
Какво по-лесно от това да приготвиш кюфтета , ще си кажете? Често пъти обаче и при опитни домакини кюфтетата се получават жилави и недостатъчно сочни.
И всичко това заради една често срещана грешка при приготвянето им. Тук единодушни са почти всички готвачи.
Оказва се, че в никакъв случай не трябва да добавяте яйца към каймата ! Те отнемат цялата влага, правейки я суха.
За да станат кюфтетата вкусни и топящи се в устата, трябва да налеете малко газирана или обикновена вода в каймата, казва главният готвач Роман Трусов.
Основното тук е да не прекалявате: За 1 кг мляно месо се нуждаете от около 100 грама течност.
"Колкото по-рядка е каймата, толкова по-сочна ще бъде. Но ако е твърде рядка, тогава е трудно да се оформят кюфтета или други продукти от нея. Затова трябва да има златна среда."
Роман Трусов, готвач
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари