Убийствено ябълково тирамису - лесно, ангелски нежно и супер вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Убийствено ябълково тирамису - лесно, ангелски нежно и супер вкусно
Убийствено ябълково тирамису - лесно, ангелски нежно и супер вкусно
16372
Убийствено ябълково тирамису - лесно, ангелски нежно и супер вкусно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички ги обичаме - десертите, които се приготвят лесно от достъпни продукти, без печене, точене, рязане и т.н. Днешното ни предложение е точно такова.

То напомня на бисквитена торта с ябълки и на Тирамису , като е взело най-доброто и от двете.

Ябълково тирамису

ябълково тирамису

Това удоволствие от бисквити и ябълки е просто невъзможно да се сгреши. Десертът има ненадминат вкус: ароматен пълнеж от ябълки, деликатен крем и хрупкави бисквитки вместо блат - ще си оближете пръстите. Ето ги и продуктите:

За пълнежа с ябълки

  • 8 зрели ябълки
  • 50 гр.захар
  • 1/2 ч.л.канела
  • около 400 мл вода

За крема

  • 250 гр.сирене Маскарпоне
  • 40 гр.захар
  • 250 гр.извара
  • 1 ч.л.есенция ванилия
  • 100 гр.бита сметана

За основата

  • 200 гр.твърди маслени бисквитки (в случая с подправки)

Как се приготвя:

  1. Измийте ябълките, обелете ги и ги нарежете на малки кубчета.
  2. Прехвърлете ябълките в тиган или дълбока касерола и я сложете на котлона.
  3. Добавете захарта, половин чаена лъжичка канела и загрейте сместа.
  4. Постоянно разбърквайки, загрейте ябълките, докато се напоят с карамел.
  5. След това налейте водата и варете ябълките на слаб огън: трябва да омекнат.
  6. Свалете съда от огъня, оставете да се охлади съдържанието.
  7. След това намачкайте ябълките на каша.
  8. За крема поставете сиренето Маскарпоне в дълбока купа, добавете захар, ваниловата есенция и изварата. Разбийте с миксер до гладка смес.
  9. Прибавете сметаната (с всяко съдържание на мазнини (поне 15%)) и отново разбийте с миксер до меки връхчета.
  10. Разчупете 5-7 бисквитки на малки парченца и ги сложете в купа, след което ги счукайте с помощта на дъното на чаша.
  11. Сглобете тортата в правоъгълна форма.
  12. Сложете бисквитките на дъното на формата, намажете ги с ябълково пюре, а след това покрийте всичко с крем.
  13. Повторете слоевете, докато съставките свършат. Сложете няколко бисквитки върху последния слой крем, поръсете всичко с бисквитени трохи (вижте снимката).
  14. Покрийте формата с прозрачно фолио и поставете в хладилника поне за два часа.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft