Удавен хляб - залей го така и ще се топи в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Удавен хляб - залей го така и ще се топи в устата!
Удавен хляб - залей го така и ще се топи в устата!
30686
Удавен хляб - залей го така и ще се топи в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате меко и пухкаво хлебче с невероятна коричка , то това е вашата рецепта! "Удавеният" хляб е популярна рецепта в мрежата с невероятен резултат. За разлика от традиционните рецепти за хляб, тук разковничето е в специалната смес, с която се залива оформеният хляб преди печене.

Ето невероятната рецепта за питка със заливка :

Удавен хляб със заливка

Продукти:

280-300 гр. брашно

100 мл топло мляко

100 мл топля вода

1/2 ч.л. сол

1 с.л. захар

2 с.л. олио

1 ч.л. суха мая

1 яйце

100 мл кисело мляко

удавен хляб

Приготвяне:

Сложете солта и захарта в пресятото брашно. Разбъркайте. Оформете кладенче.

Разтворете маята в топлото мляко или я сложете директно в брашното. Налейте топла вода, растително масло и замесете меко тесто. Месете го на масата поне 8-10 минути.

След това прехвърлете в купа и покрийте с кърпа или увийте купата в стреч фолио. Оставете на топло за един час да втаса.

тесто за хляб

Премесете тестото -  вече не е необходимо да използвате брашно, тестото не полепва, то е меко и приятно, можете да намажете работната повърхност с растително масло.

Разделете тестото на 12 парчета. Не е нужно да оформяте на кифлички или да плетете, просто нарежете тестото и готово.

парчета тесто

Покрийте съда за печене с хартия за печене, намажете дъното и стените с масло. Подредете вътре парчетата тесто. Покрийте с кърпа и оставете за 20 минути на топло.

Смесете киселото мляко с яйцето, можете да сложите щипка от любимите си подправки.

питка със заливка

Когато хлябът втаса, изсипете заливката върху него и го пъхнете във фурната за 30 минути при температура 180 градуса.

удавена питка

Отчупете парченце и се насладете на невероятния вкус и аромат!

златна питка парченце

Съвет на главния готвач: Ако използвате форма с пръстен, тогава дъното й трябва да бъде покрито с два слоя хартия за печене, така че заливката да не "избяга". Намажете дъното и стените на формата с растително масло. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft