Ужасите на увеличената щитовидна жлеза. Ето и причините, които могат да ви доведат дотам

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ужасите на увеличената щитовидна жлеза. Ето и причините, които могат да ви доведат дотам
70026
Снимков материал: pixabay.com
Ужасите на увеличената щитовидна жлеза. Ето и причините, които могат да ви доведат дотам

Дефицитът на йод в тялото води до доста широко разпространено заболяване за съжаление - увеличение на щитовидната жлеза . Жените са по-предразположени към това заболяване, отколкото мъжете. В 90% от случаите заболяването се определя визуално: удебеляване на шията и промяна на контурите й, огромна "яка". Ако вече сте се сблъскали с това, знаете, че видимите промени също са съпроводени със суха кашлица, болки в гърлото и гърдите, недостиг на въздух, дрезгавост на гласа и трудности при поглъщането на храна.

И въпреки че йодният дефицит е една от най-честите причини за увеличаването на щитовидната жлеза може също да показва наличието на много сериозни заболявания. Те се откриват с пълен медицински преглед. Съвместната консултация с ендокринолог, пулмолог, невролог, съдов хирург и гастроентеролог помага да се намери решение за проблема. От наша страна искаме да ви насочим към списъка с продуктите, които имат пряко въздействие върху здравето на щитовидната жлеза и как да се предпазите от това неприятно заболяване

 

6 врага на щитовидната жлеза

захар

Това е вредно не само за щитовидната жлеза, но и за много други органи. Лечението на автоимунни заболявания на щитовидната жлеза включва строг контрол на нивата на кръвната захар. Редовното използване на храни с високо съдържание на захар води до претоварване на тялото и след това предизвиква имунитет към инсулина. Силно ви съветваме да се откажете от сладки сокове и газирани напитки, закупени сладкиши и сладки барове. Те няма да направят нищо добро за вас.

соя

Всички са много изненадани,нали? Всъщност се смята, че соята е един от продуктите на здравословното хранене ... Соята намалява нивото на синтетичните хормони. Ако приемате лекарства за поддържане на здравето на щитовидната жлеза, използвайте соята след няколко часа. В случай на йоден дефицит в организма, соевите изофлавони също могат да намалят функцията на щитовидната жлеза .

пържени храни

Всяка храна, приготвена чрез пържене в тиган е вредна. И то не е само заради наднорменото тегло, но и за отрицателното въздействие върху производството на тиреоидни хормони и наличието на вредни транс-мазнини. Ако сте предразположени към заболявания на щитовидната жлеза, изключете пърженото от храната. Това също се препоръчва, дори ако никога не сте имали подобни проблеми преди това.

 

Кръстоцветни зеленчуци

За тези, които не знаят, това е карфиол, бяло зеле и броколи. Всеки знае за ползите от тези зеленчуци, но има едно нещо: такива продукти могат да доведат до разрушаване на функцията на щитовидната жлеза , когато тялото вече страда от йоден дефицит. Ако диетата ви е разнообразна, а зелето - само един от компонентите, не може да се страхувате от отрицателни последици.

зърнени храни

Те съдържат глиадин - напълно чужд протеин за тялото. Провокира алергии  Колкото повече зърнени храни консумирате, толкова по-интензивно имунната система произвежда антитела, които засягат функционирането на щитовидната жлеза.

кафе

Да, обичайната напитка ще трябва да бъде изоставена. Лекарите казват, че няма сериозни предупреждения и една чаша няма да ви навреди, а прекалената консумация може да повлияе на работата на надбъбречната жлеза и щитовидната жлеза. Надбъбречните жлези ще започнат да изхвърлят твърде много адреналин и норепинефрин , които са отговорни за емоции като гняв и страх.

Ако не можете да избягвате да ядете такива храни, опитайте се постепенно да намалите количествата им в диетата. Повярвайте ми, след като забележите първите подобрения, ще намерите силата да изтриете доста продукти от списъка си за пазаруване .

 

6 приятели на щитовидната жлеза

Морски водорасли

Съдържа повече от 40 микроелемента и минерали , както и йод, който спестяват на щитовидната жлеза редица опасни заболявания. Препоръчва се ежедневна употреба.

японска ябълка

Този продукт е също много богат на йод и желязо, витамини А, С и Р.

И 

морска храна

Тя е богата на витамин В12 и цинк. Уверете се, че в дневното меню има поне една рибна чиния . Ако не можете да купите пресна, консумирайте замразена. Дори в тази форма запазва полезните си вещества.

спанак

И този продукт е наситен с лутеин и каротеноиди, които са необходими за нормалното функциониране на целия организъм. От спанака, щитовидната жлеза също получава доза от полезните му хранителни вещества .

боровинка

Огромно количество антиоксиданти в състава бързо елиминира всякакви хормонални нарушения и помага да се отървем от видимите симптоми на заболяването.

ябълка

Семената от този плод съдържат 15% от дневната норма на йод . Ябълките помагат да се спаси щитовидната жлеза от появата и развитието на ракови клетки. Лекарите ги наричат ​​истински витаминозен коктейл.

Така, както виждате, можете да защитите щитовидната жлеза от хормонална недостатъчност и редица заболявания като вземете съвсем елементарни мерки. 

Разкажете за опасните и полезни продукти на вашите приятели. Те също така трябва да мислят за здравето на щитовидната си жлеза.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft