Уж се води мързелива баницата, а с нея ударих в земята рецептата на свекървата - тя се има за...
4 Февруари 2018
21779
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Баница е може би най-известното ястие у нас. Всяка домакиня си има изпитана рецепта, а за плънката има поне 10-тина варианта в различните краища на страната.
Ако и вие сте от домакините, които нямат време за месене и точене на тънки кори, то тази рецепта е точно за вас.
Предвага ме ви да направите лесно и бързо пухкава и сочна баница с готово тесто .
Мързелива баница
ПРОДУКТИ:
500 гр. бутер тесто
300 гр. сирене
4 яйца
150 гр. масло
ЗА ЗАЛИВКАТА:
200 гр. заквасена сметана с 15% масленост или кисело мляко
2 яйца
ПРИГОТВЯНЕ:
- Размразете тестото според инструкциите на опаковката, разделете на няколко части и след това разточете всяка на тънка кора до полупрозрачност.
- Смесете сиренето с яйцата. Готовата плънка разнесете на порции върху всяка кора, намажете хубаво с разтопено масло и внимателно увийте на руло.
- Поставете рулата в тава и отново намажете с масло.
- За заливката смесете заквасената сметана (или кисело мляко) с яйцата . Изсипете тази смес върху рулата и разклатете малко тавата така, че заливката да се разпредели равномерно.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути до златисто кафяво.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари