Улични банички със зеле
2 Август 2014
27443
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Продуктите за тестото се смесват и се замесва меко тесто - ако трябва добавете още брашно или вода. Тестото трябва да бъде еластично, да не се залепва по ръцете. Оставете го да почине половин час. След това го разделете на топки и започнете да разточвате/разтегляте кори от тях.
Всяка разтеглена тънко кора първо се намазва с 2 с.л. олио и се намазва с една от двете плънки (сирене или зеле). Навива се на руло, а след това - на охлювче. Готовите банички се редят в намаслена тава. Огоре се намазват с яйце и малко сирене.
Пекат се на 200 градуса около 35 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари