Умопомрачителни домашни кремки от тесто-душичка - като захапеш, чак лигите ти потичат! Толкова меки и вкусни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Умопомрачителни домашни кремки от тесто-душичка - като захапеш, чак лигите ти потичат! Толкова меки и вкусни:
Умопомрачителни домашни кремки от тесто-душичка - като захапеш, чак лигите ти потичат! Толкова...
33102
Умопомрачителни домашни кремки от тесто-душичка - като захапеш, чак лигите ти потичат! Толкова меки и вкусни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За всички любители на тестените изделия с крем днес предлагаме тази разкошна рецепта за Домашни кремки от тесто меко като душичка ! Тестото е универсално и е подходящо за всякакъв вид кифлички, сладки питки, охлювчета и други домашни сладкиши .

Основното предимство на тази рецепта е, че тестото изобщо не трябва да втасва, просто го омесвате и работите с него веднага.

Можете да напълните тестото с каквото и да е, ние използвахме пълнеж от пудинг с шоколад, но е също толкова вкусно и със сладко, извара или пълнеж от мак. Ето и рецептата за най-вкусните домашни кифлички с крем :

бухти с крем

Домашни кремки от тесто-душичка

Имаме нужда от:

500 г обикновено брашно

1 кубче мая

100 мл олио или разтопено масло

300 мл прясно мляко

2 супени лъжици кристална захар

малко сол

щипка сода за хляб

Пълнеж:

сварен гъст пудинг

сладко

овкусена извара със стафиди

мак

ядки или каквото ви харесва

Приготвяне:

Добавете 2 супени лъжици кристална захар към млякото и го оставете да се затопли.

Пресейте брашното в купа, добавете малко сол и щипка сода бикарбонат.

Натрошете кубче мая в половината от затопленото мляко и оставете да шупне.

Изсипете млякото с маята и олиото в съда с брашно, сол и сода за хляб.

Добавете и другата половина от млякото.

Омесете тесто. Тестото не трябва да лепне много по ръцете.

тесто с мая

Можете да намажете ръцете си с малко олио, за да улесните работата с него.

Разточете тестото на правоъгълна кора (не много тънка, около сантиметър) и нарежете на квадрати. 

оормяне кифлички

Напълнете ги със сварен пудинг - може да поръсите и с парченца шоколад, след което съберете краищата на тестото и оформете нещо като пакетчета.

Поставете ги един до друг върху тавичка, облицована с хартия за печене.

Намажете всяка кифличка с олио отгоре и отстрани – за да се отделят хубаво кифличките след изпичане.

Сложете ги във фурната на 180 градуса за 40-45 минути .

Всяка фурна пече различно, така че наблюдавайте кремките.

кремки от фурната

Още топли се намазват със студено мляко, в което сте разтворили ваниловата захар.

След като изстинат, поръсете с пудра захар и незабавно опитайте - божествено е!

домашни бухти с крем

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft