Патладжани (малки) - 8-10 бр.
Чушка (червена) - 1 бр.
Чесън - 6-7 скилидки
Зехтин - 150-200 мл.
Лимонов сок - 4-5 супени лъжици,
Люта чушка - 1 бр.
Магданоз - една връзка (голяма)
Оцет - 1 супена лъжица,
Кориандър - 1 супена лъжица,
Кимион - 0.5 чаена лъжичка ,
Къри (прах) - 1 супена лъжица,
Лют пипер - 0,5 ч.л.
Сол - на вкус
Съставки:
-- Патладжани (малки) - 8-10 бр.
-- Чушка (червена) - 1 бр.
-- Чесън - 6-7 скилидки
-- Зехтин - 150-200 мл.
-- Лимонов сок - 4-5 супени лъжици,
-- Люта чушка - 1 бр.
-- Магданоз - една връзка (голяма)
-- Оцет - 1 супена лъжица,
-- Кориандър - 1 супена лъжица,
-- Кимион - 0.5 чаена лъжичка ,
-- Къри (прах) - 1 супена лъжица,
-- Лют пипер - 0,5 ч.л.
-- Сол - на вкус
Приготвяне:
Патладжаните се мажат със зехтин, слагате ги върху тава за печене, покрита с фолио и се пекат при 200 ° С в продължение на 20-25 минути, докато омекнат.
Охлаждаме патладжаните и внимателно отстраняваме стъблата. На мястото, където са стъблата, внимателно добавете сол и оставете за 1 час.
Нарязваме и почистваме от семената сладката и лютивата чушка, след което ги нарязваме на малки кубчета.
Чесъна се стрива в хаван или го пуснете през пресата.
Смесете всички съставки. Осоляваме, добавяме кориандър, къри, червен пипер, кимион, лимонов сок, оцет и 50 мл зехтин. Разбъркваме.
Правим разрези отстрани на патладжаните и поставяме внимателно сместа там, след което ги нареждаме в подходящ съд и ги заливаме със зехтин (олио) и ги оставяме в хладилника за 5 дни. Това е!