Вкусна шоколадова торта , която се приготвя много бързо, при това - без печене. Единствено трябва да проявите търпение и да я изчакате да попие хубаво няколко часа.
Тортата има вкус на бонбони-трюфел, оттам идва и името ѝ. Използват се прости и достъпни продукти.
Торта Трюфел за 15 минути
Продукти:
400 гр.светли бисквитки
400 гр.шоколадови бисквитки
500 грсухо мляко
200 гр.захар
60 гр.какао
250 гр.вряла вода
200 гр.масло
шоколад за украса
Приготвяне:
Първо пригответе шоколадовия крем. За да направите това, добавете горещата вода към захарта и разбъркайте, докато се разтвори.
След това добавете на порции сухото мляко, като непрекъснато бъркате сместа.
Добавете какао на прах и разбъркайте до гладкост.
Най-накрая прибавете разтопеното масло и разбъркайте крема. Готово!
Покрийте форма с подвижно дъно с хартия за печене и намажете малко крем на дъното. Разпределете по дъното на формата.
Поставете слой бисквити (тъмни, шоколадови) върху крема.
След това намажете обилно с крем и сложете слой светли бисквити. Най-отгоре намажете щедър слой от крема.
По този начин, слой по слой, наредете всички бисквити и използвайте целия крем.
Слоевете бисквитки се редуват, тъмни и светли (при нас бяха 4 слоя - 2 тъмни и 2 светли).
Покрийте с прозрачно фолио и сложете тортата в хладилник за няколко часа (оставихме я за една нощ).
След това обърнете тортата върху дъска или десертна чиния, отстранете внимателно формата и я освободете от пръстена.
Украсете тортата с настърган шоколад.
Приятен апетит!