Обикновено рецептите за кифлички включват тесто с мая или поне със сода. Но тези са различни - накъртващо сладки, много сочни и изумително мекички! Кифлички в кори за баница - рецептата, която обходи кулинарните форуми, за да се спре най-сетне при нас.
Кифлички в кори за баница
Продукти:
500 гр.кори за баница
5 яйца
2 чаши грис
2 чаши захар
1 чаша олио
1 чаша кисело мляко
1 чаша прясно мляко
1/2 чаша брашно
1 бакпулвер
500 гр.череши/вишни (може и локум)
пудра захар за поръсване
1 яйце и малко мляко за намазване
За сиропа:
500 гр.захар
350 мл вода
Приготвяне:
За плънката: разбийте белтъците на пяна със захарта, добавете жълтъците, олиото, киселото мляко, прясното мляко, гриса, брашното и бакпулвера. Разбъркайте всичко до получаване на гладка смес.
Нарежете всяка кора по дължина на три. Намажете всяко парче с малко плънка, поставете отгоре второ парче от корите и покрийте отново с плънка. В единия край поставете от черешите (локума) и навийте под формата на руло.
Подредете кифличките в намазнена тава, намажете ги с разбито с малко прясно мляко яйце, поръсете с пудра захар и изпечете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Готовите и охладени кифлички залейте със сироп, приготвен от 500 гр. захар и 350 мл вода. Когато изстинат, сервирайте с чаша чай или кафе.