Уна гранде мога да я нарека, салатата, която събира всички овации всеки път

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Уна гранде мога да я нарека, салатата, която събира всички овации всеки път
Уна гранде мога да я нарека, салатата, която събира всички овации всеки път
19028
Уна гранде мога да я нарека, салатата, която събира всички овации всеки път
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е оригинално украсена салата с ананас и орех ,с която ще съберете всички погледи и овации на гостите си. Съдейки по външния вид, може да изглежда, че е доста трудно да се приготви, но в този конкретен случай ще трябва да отделите повече време за закупуване на съставки, отколкото за самото приготвяне

Не забравяйте да отделите време на орехи, които ще използвате по време на готвене. Качеството им ще играе много важна роля както в дизайна, така и във вкуса, затова е важно да са пресни. Също така си струва да вземете мека царевица, за да не се налага да я дъвчете силно. Да започваме!

 

пилешка салата с ананас

 

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

150 г орехи
300 г пушени пилешки гърди
150 г кашкавал
3 бр  яйца твърдо сварени
100 г консервирана царевица
100 г резенчета ананас от консерва
4 супени лъжици от любимата ви майонеза
зелен лук на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Първо пригответе орехите . След като бъдат избрани и тествани за съвместимост с бъдещата салата, те трябва да се изсушат във фурната в продължение на 5 минути при температура 180 градуса. Нужни са ви половинки като тази на снимката. Докато се случва това, преминете към следващата стъпка.

Нарежете пилешките гърди на малки парченца. Въпреки че, ако желаете, можете да бъдат и по- големи, но не забравяйте, че по време на оформяне на салатата ще е по-трудно да придадете форма.

Настъргайте яйцата и кашкавала на едро ренде, добавете царевица и ананас. Ако ананасът е във формата на пръстените, тогава той също трябва да бъде нарязан на кубчета. Най-добре е размерът на парчетата да съвпада с парчетата пилешки гърди.

Сега не се колебайте да добавите три супени лъжици майонеза и смесете добре салатата до гладка консистенция. Готово, време е да попълните получената консистенция.

Сложете всичко върху чиния с овална форма. Тук ще ви трябва лъжица майонеза: изсипете тънки ивици върху салатата, за да направите мрежа. Между другото, това е много удобно да се направи директно от пакета. 

Орехите са готови: поставете ги равномерно около овала, сякаш са люспи от истински ананас, а от зелен лук, предварително направете опашка за салатата. Това е всичко!

По желани оставете салатата да стегне за половин час в хладилника. Ако няма абсолютно никакво желание да чакате, сервирайте директно на масата

Сега разбирате защо това ястие е желано на всяка празнична трапеза? Готви се много, много лесно. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft