Унгарско тесто за вкусни банички
18 Ноември 2014
19010
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното се пресява и се добавят жълтъците и свинската мас. Добавят се захарта и солта, както и сметаната и сухата мая. Замесва се меко тесто, като периодично се добавя хладка вода. Тестото се разточва на кора с дебелина половин сантиметър, а след това се сгъва на две и пак се разточва.
Нарязва се с нож във вид на мрежа, но без да се прерязва до дъно.
Внимателно се изрязват кръгове с формичка или с чаша.
Погачките се нареждат директно в ненамаслена тава. Намазват се с жълтък, разбит с масло и сол. По желание се поръсват с ленено семе. Пекат се, докато се зачервят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари