Унгарско тесто за вкусни банички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Унгарско тесто за вкусни банички
Унгарско тесто за вкусни банички
admin
Добавена от: admin
19010
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
250 гр. свинска мас
100 гр. сметана
1 опаковка (8-10 гр.) суха мая
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
3 жълтъка

Брашното се пресява и се добавят жълтъците и свинската мас. Добавят се захарта и солта, както и сметаната и сухата мая. Замесва се меко тесто, като периодично се добавя хладка вода. Тестото се разточва на кора с дебелина половин сантиметър, а след това се сгъва на две и пак се разточва. 
Нарязва се с нож във вид на мрежа, но без да се прерязва до дъно. 
Внимателно се изрязват кръгове с формичка или с чаша. 
Погачките се нареждат директно в ненамаслена тава. Намазват се с жълтък, разбит с масло и сол. По желание се поръсват с ленено семе. Пекат се, докато се зачервят. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft