Как да си приготвим вкусно, ароматно сладко с минимални усилия и време? Шведска рецепта за конфитюр, проста и бърза. Не предвижда дългосрочна термична обработка на плодове За всеки, който цени всяка минута от времето си - просто като с магическа пръчка!
Видът на плодове няма значение по принцип, то е перфектно от касис, малини, ягоди, боровинки, цариградско грозде. Благодарение на леката топлинна обработка плодовете напълно запазват цвета, вкуса и формата си. Безспорен плюс на шведското сладко е, че количеството захар в него се намалява, а заготовката се съхранява лесно в килера при стайна температура.
съставки
плодове 1 кг
захар 600–700 g
подготовка
Изберете плодове, измийте, поставете в тиган за готвене. Използвайки прибор, за да смачкате плодовете.
Сложете тенджерата на огъня, оставете да ври 15–20 минути
Свалете тенджерата от огъня, добавете захарта, разбъркайте бързо, за да се разтвори захарта. Изсипете горещо сладко върху горещи стерилизирани буркани и затворете
Когато сладкото се охлади, консистенцията става много подобна на желе. И това е без добавянето на пектин и други желиращи агенти. Ако обичате бързите методи за готвене на конфитюр , вземете рецептата и я споделете с приятелите си!