Този невероятен карамелен крем е универсален с това, че може да се използва при приготвянето на торти и други печива. Кремът се съчетава идеално както с блат на торта, така и с бутер тесто. А ако го замразите, тогава ще получите нежен и безумно вкусен сладолед с вкус на крем карамел . И тъй като е лято, това е най-идеалният десерт за горещия сезон. Освен това домашният карамелен сладолед е абсолютно натурален и затова може да се яде от децата всеки ден.
Универсален крем-сладолед с вкус на крем карамел:
Продукти:
30 гр. масло със съдържание на мазнини най-малко 82%
270 мл сметана за разбиване със съдържание на мазнини 30%
165 гр. захар
18 гр. вода
3 гр. желатин
1 щипка ванилия
Приготвяне:
Смесете желатина с вода и оставете да набъбне.
В отделен съд смесете сметаната с маслото и поставете на огъня, загрявайки сместа.
В тенджера с дебело дъно изсипете захарта. Сложете на огъня и разтопете захарта до кехлибарен цвят. Периодично бъркайте карамела от едната страна до другата. Уверете се, че карамелът не прегрява, в противен случай ще стане горчив.
Намалете котлона и изсипете горещата млечна смес в карамела. Разбъркайте до гладкост.
След като продуктите станат едно цяло, дръпнете сместа от печката.
Добавете щипка сол и ванилия, разбъркайте.
След като се охлади леко, до около 70 ° C, прехвърлете набъбналия желатин в нея. Разбийте с миксер.
Поставете крема за 12 часа в хладилника, покривайки с фолио.
След това го разбийте с миксер за няколко минути.
Масата трябва да се увеличи на обем и да стане пухкава и лека.