Консервирането на месо никога не е било по-лесно! По този начин ще запазите пилето до 12 месеца, без дори да го съхранявате в хладилник!
Уникален начин за съхранение на пилешко .
Вдъхновете се от тази лесна рецепта за пиле в буркани - ще има за цялата година:
Пиле в буркани за цялата година - крехко и сочно
Продукти:
4 кг пилешко
4 чаени лъжички сол
Черен смлян пипер
Смлян червен пипер на прах
4 супени лъжици оцет
4 глави лук
1 връзка магданоз
Приготвяне:
Първо измийте добре пилето.
След това го поставете върху хартиени кърпи и го подсушете добре.
Сега поставете пилешките парчета в купа.
Поръсете пилето със сол, черен пипер, червен пипер и добавете оцет.
Разбъркайте добре на ръка.
Обелете лука, нарежете го на кръгчета и поставете в купа.
Нарежете магданоза на ситно, добавете към лука, овкусете със сол и разбъркайте.
Пригответе чисти еднолитрови буркани за консервиране.
Поставете лука на дъното.
Добавете месото и отново сложете от лука.
Ако има място, може отгоре да сложите друго парче месо и да затворите плътно буркана с капак.
Поставете памучна кърпа на дъното на по-широката тенджера.
След това поставете бурканите с месото един до друг.
Залейте бурканите с вода, така че да ги покрие, и захлупете тенджерата с капак.
Оставете водата да заври.
Варете 5-6 часа на слаб огън.
След това отворете тенджерата, оставете да изстине, след това извадете бурканите и ги избършете.
Когато месото се охлади напълно, отделеният от него сок ще има желатинова консистенция.
Съхранявайте на тъмно и хладно място при температура не по-висока от 10 ° C.
Така приготвеното пиле е готово за консумация - тъй като се е готвило в собствен сос, е станало много крехко и сочно - ще се убедите сами, щом го опитате!
Да ви е сладко!