Уникална шоколадова торта с ром
25 Март 2014
27871
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете корите от двата портокала на малки парченца и ги сварете във вода. В тиган с пет супени лъжици захар добавете портокаловите кори, така че да се захаросат. Отделно разбийте белтъците с 10 супени лъжици захар. Добавете жълтъците и разбийте добре, след което прибавете смлените ядки, стафидите, смлените бисквити и захаросаните портокалови корички. Разбъркайте добре сместа, изсипете я в намазана форма за торта и печете на умерена температура в предварително загрята фурна. Готовия блат охладете и го напоете със сироп, приготвен от останалата захар и 5 супени лъжици ром.
Украсете тортата с глазура от шоколад (разтопен на водна баня с маслото).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари