Уникално вкусна вечеря: Сочно пиле по гръцки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Уникално вкусна вечеря: Сочно пиле по гръцки
Уникално вкусна вечеря: Сочно пиле по гръцки
50009
Източник: петел.бг
Уникално вкусна вечеря: Сочно пиле по гръцки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти за 5 порции:

пиле – 1,5 кг.

маслини – 500 г.

кромид лук – 200 г.

моркови – 100 г.

лимони – 2 броя

целина – 100 г.

зехтин – 150 мл.

брашно – 30 г.

магданоз – 1 връзка

дафинов лист – 1 брой

червен пипер – 1 ч.л.

черен пипер на зърна – 5-6 зърна

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Пилето се измива и се нарязва на порции. За­лива се с 1,5 л.

студена подсолена вода и се вари 60 минути. Образуваната пяна се изчиства и след като месото стане готово, се сваля от огъня. Зеленчу­ците се почистват и се нарязват на ситно. Задуша­ват се в сгорещения зехтин, а след 10 минути към тях се добавя и брашното. Запържва се 5 минути, овкусява се с червения пипер, разбърква се и се разрежда с бульона от пилето. Прибавят се сол на вкус, лимоновият сок и почистените от костил­ките маслини, разбърква се и слагат дафиновият лист и черният пипер. Вареното пиле се прибавя накрая и ястието се пече 30 минути във фурна, загрята на 200 градуса.

Сервира се, поръсено със ситно нарязания магданоз.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft