1 килограм тесто, предварително омесено с мая и кис. мляко
2-3 скилидки чесън, предварително настъргани
около 350 гр сирене или кашкавал
100 гр масло, настъргано на едро
олио
Стига тестото да е готово, самите пърленки се приготвят доста лесно.
За целта направете малки топки.
В съд смесете кашкавала (сиренето) с маслото и чесъна.
Оформете от малките тестени топки питчици, като по средата на всяка сложете от плънката.
Затворете хубаво краищата, а можете да си помогнете с и вилица.
Отново оформете топки, след което ги разточете с помощта на точилка, предварително намазана с олио.
Оставете готовите пърленки за четвърт час.
После ги изпечете на тиган. Ако харесвате пържено, можете също така да ги изпържите в олио.
Имайте обаче предвид, че в такъв случай вкусът им по-скоро ще наподобява на този на мекиците./novinibg.net/