Низано сладко от портокалови корички- радост за окото, наслада за небцето! Най-вкусното прегрешение:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Низано сладко от портокалови корички- радост за окото, наслада за небцето! Най-вкусното прегрешение:
Низано сладко от портокалови корички- радост за окото, наслада за небцето! Най-вкусното прегрешение:
18120
Низано сладко от портокалови корички- радост за окото, наслада за небцето! Най-вкусното прегрешение:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако досега не сте опитвали сладко от портокалови корички , време е да поправите тази непростима грешка! Невероятно ароматното сладко може да се яде не само върху палачинки или филийка с масло, но е и идеалната добавка към сладкиши от всякакъв род.

Невероятният му външен вид, подобен на малки златни къдрици, привлича погледа като магнит и трудно можеш да устоиш на изкушението. Ето рецептата за ароматното домашно сладко на къдрички от портокалови корички :

Сладко на къдрички от портокалови корички

Продукти:

3 портокала

300 гр.

захар

400 мл вода

пресен джинджифил - малко парче

50 мл лимонов сок

сладко на къдрички

Приготвяне:

Първо, трябва да накиснете корите, за да отстраните от тях евентуални химикали. Има две възможности. Първо премахнете бялата част от тях, след което ги навийте и накиснете във вода.

Във втория вариант първо накисвате корите, след това отстранявате бялата част и едва след това ги навивате.

И в двата случая трябва да нарежете корите на тънки ивици. И използвайте игла и конец, за да фиксирате "масурите".

Залейте ги със студена вода. Трябва да ги киснете поне 3 дни, като сменяте водата 5-6 пъти на ден.

След това готовите "къдрички" трябва да бъдат изварени 3-4 пъти за по 15 минути. След всеки път коричките се заливат със студена вода.

След сваряването трябва да получите около 200 грама "къдрици".

Напълнете необходимото количество вода, добавете захарта и сварете. Можете да приготвите 2-3 дози в този сироп за по 15-20 минути на слаб огън.

Нарежете джинджифила на парчета и го добавете към сиропа в последните 15 минути. Къдриците трябва да са бистри, а сиропът - гъст (но не прекалено).

Налейте лимонов сок, разбъркайте, отстранете от огъня.

Когато конфитюрът се охлади, разрежете конците и ги отстранете.

Изсипете сладкото в буркани и съхранявайте на хладно място.

сладко от портокалови корички

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft