У дома винаги си кътам по няколко бурканчета от моето домашно песто - с него всеки сос става мозък:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
У дома винаги си кътам по няколко бурканчета от моето домашно песто - с него всеки сос става мозък:
У дома винаги си кътам по няколко бурканчета от моето домашно песто - с него всеки сос става мозък:
21648
У дома винаги си кътам по няколко бурканчета от моето домашно песто - с него всеки сос става мозък:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато настъпи сезонът на пресните зеленчуци, плодове и подправки, обикновено ни засърбяват ръцете да приготвим някое и друго бурканче с нещо домашно за зимата. Въпреки, че вече магазините са пълни с консерви, домашното си остава домашно.

Днес сме ви приготвили рецептата за уникално вкусно песто от копър , с което може да подправите любимите си салати, сосове, спагети...

Приготвя се лесно и може да си го съхранявате в бурканчета цяла зима.

Сосът от копър се получава доста гъст и много ароматен.

Домашно песто с копър

Продукти:

2 чаши копър

1 средна глава чесън

1 лимон

1 ч.л. сол

0,5 ч.л .захар

100 мл зехтин или олио

Приготвяне:

Копърът се измива и подсушава върху кърпа, след това заедно с обеления чесън се смила в блендер.

Лимонът също се измива, кората се настъргва на фино ренде, а лимонът се разрязва на две части и се изстисква сокът. Кората и сокът се изсипват в копъра с чесън, добавят се останалите съставки и сосът се разбива до гладка смес.

Насипва се в стерилизирани и охладени буркани. По-добре е да се изберат по-малки. Готовото песто може да се съхранява в обикновен килер или в мазето.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft