У дома искат пилето само на фрикасе - ето какво слагам, за да стане нежно, кремообразно и топящо се в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
У дома искат пилето само на фрикасе - ето какво слагам, за да стане нежно, кремообразно и топящо се в устата:
У дома искат пилето само на фрикасе - ето какво слагам, за да стане нежно, кремообразно и топящо...
34779
Източник: gotvach.bg
У дома искат пилето само на фрикасе - ето какво слагам, за да стане нежно, кремообразно и топящо се в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно всяко дете обича това ястие още от детската градина - пиле фрикасе . И докато там ни го поднасяха под формата на каша, с накъсано бяло месо, то класическата рецепта е с късчета месо или цели порции пилешко, допълнени с лук и гъби.

Тази рецепта направо може да ти вземе акъла - сосчето става толкова вкусно, че ти иде да го изтопиш цялото с хлебче. Ето как се приготвя това вкусно пиле фрикасе с гъби :

Пиле фрикасе

Продукти:

1 голямо пиле (може само бутчета или само бяло месо)

300 гр.гъби (по желание)

800-100 мл пилешки бульон

200 гр.кисело мляко (1/2 кофичка)

100 гр.масло

50-80 гр.брашно

2 жълтъка

2 скилидки чесън

магданоз на вкус

сол и черен пипер - на вкус

пиле фрикасе с гъби

Приготвяне:

Първо сварете пилето до готовност. След това го нарежете на по-малки парчета или просто го накъсайте (ако използвате бяло месо). Отделете бульона от варенето и го прецедете.

В тенджерка или дълбок тиган запържете гъбите (ако не ползвате гъби, пропуснете тази стъпка). Брашното запържете в маслото и постепенно разредете с горещия бульон при непрекъснато бъркане. Разбърква се енергично с дървена лъжица или тел, докато се получи гладка смес.

Отделно разбийте жълтъците с киселото мляко. Постепенно добавете сместа към бульона на котлона, като продължавате с бъркането, за да не се пресече сместа. След това добавете вътре гъбите и пилето и оставете фрикасето да се вари 15 минути. Преди да свалите от огъня, прибавете нарязания на ситно чесън, сол и черен пипер на вкус.

Готовото ястие поднесете поръсено с пресен магданоз.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft