Както всяка година, така и тази ви показваме любимите рецепти на популярни личности у нас. А сред звездите сигурно няма по-голяма кулинарка от Катето Евро , която има издадени вече няколко книги с рецепти.
Чудесен начин да ангажирате малчуганите вкъщи - те с удоволствие ще изрязват с формички курабийките от тестото, а после ще ви помогнат с желание и в украсата, подобно на внучката на актрисата - малката Кате Кадиева, която също се увлича по готвенето.
Коледните меденки на Катето Евро
Продукти (за 8 порции):
3 ч. ч. брашно
125 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
1/2 ч.ч. мед
2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
За глазурата:
1 белтък
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.л. лимонов сок
Техника на приготвяне:
Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа.
След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.
Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар, лимонов сок и белтък.
Снимки: Катето Евро