У дома сармите ги тачим най-много с това сосче - прави ги двойно по-вкусни!
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лозовите сармички са сред предпочитаните ястия на българина, особено зимно време. А ако ги поднесете с този сос, ще бъдат дваж по-вкусни.
Не вярвате ли? Непременно опитайте тази лесна рецепта за сос за сарми - ще им предаде уникален вкус.
Ето и необходимите продукти:
1-2 с.л. масло
2 с.л. брашно
1-2 жълтъка
1-2 с.л. кисело мляко
сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Сосът се приготвя много лесно и бързо.
Брашното се запържва в маслото, докато не добие лек златист загар. След това се разрежда със соса от сармите, докато не се получи гъстотата, която желаете.
Следващата стъпка е премахването на соса от котлона и застройването му с жълтък, кисело мляко и лимон.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари