Фазан във винен сос

вход през zajenata.bg
Фазан във винен сос
admin
Добавена от: admin
47025
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешко месо - фазан 200 гр.
моркови - 20 гр.
керевиз - 10 гр.
магданоз - корени 10 гр.
чушки - 1 бр.
черен пипер
червено вино - 20 мл. - може и бяло
мас - 20 гр.
сметана - 20 гр.
сол

Почистеният фазан, изкормен и добре измит, се разрязва на две по дължината на гръбнака. Вътрешността се натрива със ситно счукан черен пипер, мас и сол. Поставя се в тавичка заедно с морковите, корените от магданоз, черен пипер на зърна и мазнина. Залива се с виното и се задушава. Ако е необходимо, допълнително се долива малко вода.
Когато месото омекне, сосът се разбърква с половината сметана. Фазанът се сервира в порцеланова чиния, залят с останалата сметана и соса от тавичката.
Поднася се топъл с отделно приготвени гарнитури - пържени картофи, задушен грах и др.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft