Фазан в сметаново-лимонов сос
22 Декември 2011
23549
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. млад фазан
50 г масло
1 глава кромид лук
200 г сметана
1 ч.л. (5 мл) лимонов сок
черен пипер
сол
Почистеният фазан се посолява, поръсва се с черен пипер и вътре се поставя парченце масло. Разтопява се масло в огнеупорен съд, прибавя се срязаната на две парчета глава лук, слага се фазанът с гърдите надолу, полива се със сгорещено масло и се пече половин час в слаба фурна. Фазанът се обръща, залива се със сметаната и се пече до омекване, като от време на време птицата се залива със соса. Лукът се изважда и към соса се прибавя лимоновият сок.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари