Фалшива лазаня от тиквички - никой не вярва, че е без месо! Вкусно, бързо и просто:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фалшива лазаня от тиквички - никой не вярва, че е без месо! Вкусно, бързо и просто:
Фалшива лазаня от тиквички - никой не вярва, че е без месо! Вкусно, бързо и просто:
11745
Фалшива лазаня от тиквички - никой не вярва, че е без месо! Вкусно, бързо и просто:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте тази рецепта за фалшива лазаня , приготвена с тиквички и гъби. Прави се много лесно и бързо, и е много по-здравословна и по-икономична от оригиналната версия. Откакто открих тази рецепта, често я приготвям, всички у дома я обожават и не ми вярват, че вътре изобщо няма месо. Ето какво ви трябва, за да си направите и вие лазаня от тиквички с гъби и вкусен сос :

Фалшива лазаня от тиквички

Продукти: 

4-5 тиквички

1 глава лук

450 г гъби

3 супени лъжици доматен сос/пюре

450 г крема сирене

1 яйце

200 г моцарела или кашкавал

100 г пармезан (или кашкавал)

доматен сос по желание

Приготвяне: 

Измийте тиквичките, отстранете дръжките и ги нарежете на тънки ивици. Подредете ги върху тава, застлана с хартия за печене, след което ги посолете от двете страни и ги оставете да омекнат за около 15 минути.

тиквички на ленти

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко олио, докато потъмнее, след което добавете нарязаните гъби, добавете още малко олио според нуждите, покрийте и оставете да къкри на умерена температура.

задушени гъби с лук

Гъбите трябва да се задушават 15 минути, за да омекнат и да се изпари излишната течност, която ще се отдели (това важи за пресните гъби, а ако използвате мариновани, трябва да ги изплакнете добре преди пържене).

гъби с доматен сос

Когато гъбите се сварят, добавете доматеното пюре и разбъркайте, за да се разпредели. Разбийте яйцето в отделна купа заедно с крема сиренето, подправете на вкус и тук добавете настъргания пармезан. Оставете малко пармезан настрана.

сос от крема сирене

Добавете ситно нарязан пресен магданоз към сместа, след което отново разбъркайте добре. Избършете тиквичките с хартиена кърпа, за да попие излишната влага. Намажете дъното на съда, в който ще се пече лазанята, с доматен сос, след което наредете тънки лентички тиквички.

лазаня от тиквички

Разпределете половината от гъбената смес, след това нанесете половината от крема сиренето върху плънката и поръсете с настъргана моцарела или кашкавал по избор. Отново наредете един ред тиквички, а върху тях поставете останалия гъбен пълнеж.

тиквички лазаня

Завършете с останалата част от крема сиренето отгоре, разпределете равномерно и поръсете с моцарела или кашкавал. Подредете последния слой тиквички и намажете с доматен сос. Поръсете пармезана, който сте оставили настрана и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-35 минути. 

лазаня с тиквички и гъби

фалшива лазаня от тиквички

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft