Пържената риба е един от най-големите деликатеси, които обаче рядко приготвяме у дома - най-вече заради миризмата, която сякаш се просмуква в дома ни и после не се измирисва с дни. Открихме в социалните мрежи една много любопитна рецепта за Фалшива пържена риба , която със сигурност ще ви заинтригува.
Фалшива пържена риба
Продукти:
- 1 среден продълговат патладжан
- Сол, олио за пържене
- Брашно, яйце, галета
Приготвяне:
Ако искате патладжаните да не са мазни, първо ги сварете леко.
Нарежете продълговатите патладжани на ленти по дължина (четвъртини), без да ги белите (в оригиналната рецепта не се белят, а вие можете да ги обелите по желание).
Сварете ги в подсолена вода, за да омекнат малко (2-3 минути). Извадете ги от водата и ги отцедете както обикновено. Така приготвените патладжани се наричат "фалшиви риби", защото изсушени наистина приличат на филе от риба.
*Ако ги приготвяте нормално, без варене, посолете нарязаните ленти патладжан от всяка страна и ги оставете за час да пуснат течност, което ще ги направи по-малко горчиви.
*Панирането става в следния ред: брашно, яйце, разбито с малко вода, галета. За да няма много съдове за миене, можете да изсипете брашното и галетата върху хартия.
Когато патладжанът се намаже с галетата, с леко потупване се отърсва от излишната галета и се запържва в загрято на умерен огън олио.
Подредете изпържените патладжани върху хартиена салфетка.
Поднесете фалшивите рибки със сос по желание - чеснов или доматен.
Да ви е сладко!