"Фалшива" торта за 10 минути - без блатове и печене! Толкова кремообразна, че се яде само с лъжица:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
"Фалшива" торта за 10 минути - без блатове и печене! Толкова кремообразна, че се яде само с лъжица:
"Фалшива" торта за 10 минути - без блатове и печене! Толкова кремообразна, че се яде...
9187
"Фалшива" торта за 10 минути - без блатове и печене! Толкова кремообразна, че се яде само с лъжица:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сладкиш се приготвя за много кратко време и всеки, който го е правил, е възхитен от лесната процедура. Можете да замените купешките шоколадови бонбони с тази прекрасна торта, цялата от крем . Яде се с лъжица, а нетърпеливите си взимат директно от съда, в който се приготвя тортата. Тортата е мека, но е интересно, че навсякъде има големи парчета бишкоти, които при отхапване леко хрускат, но все пак са приятно мекички от крема.

Всичко, което трябва да направите, е да подготвите съставките за тортата и след това да прекарате 10 минути в кухнята, за да я приготвите. Най-трудното е да изчакате тортата да се охлади в хладилник за няколко часа. Тортата се състои от 2 богати слоя, които са различни и идеално пасват един на друг. Ето какво ви трябва, за да си приготвите нашата Фалшива торта, която се яде с лъжица :

Фалшива торта с бишкоти и крем

Продукти за първия слой:

4 чаши прясно мляко (800 мл)

половин чаша брашно (50 г)

половин чаша царевично нишесте (40 г)

1 чаша захар (160 г)

1 пакет шоколадови или обикновени бисквити (може и с бишкоти)

2 жълтъка

1 пакет сметана за разбиване

половин чаша прясно мляко

ЗА ГЛАЗУРАТА: 

инстантен шоколадов сос или черен шоколад и 1 супена лъжица олио

Приготвяне на първия слой: 

Сложете млякото в голяма тенджера. Разтворете захарта и жълтъците в прясното мляко, след това добавете останалите сухи съставки като брашно и нишесте, след което разбъркайте добре с кухненска бъркалка/тел, за да се разтворят и да не останат бучки.

млечен крем

Тенджерата се поставя на котлона и се загрява на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато заври и се сгъсти, като пудинг. Разбъркайте до пълното поемане на съставките, като е важно да го правите на ниска температура, за да не загори млякото. След като млякото заври, варете още 2 минути, до получаване на необходимата консистенция.

крем съставки

сладкарски крем

В пудинга няма нужда да добавяте масло, тортата е изпробвана и без него е много вкусна. Докато пудингът се охлажда, разбийте половината от сметаната в малка купа и я залейте с половин чаша мляко (или според инструкциите на пакетчето). Разбийте с миксер до получаване на фин крем. Ако искате да използвате белтъците, разбийте ги на твърд сняг вместо сметаната.

разбита сметана

Когато пудингът леко се охлади, постепенно започнете да го смесвате с разбитата сметана. Добавете 1-2 супени лъжици от разбитата сметана към пудинга и разбъркайте с шпатула, докато двете смеси станат хомогенни. 

сметанов крем

Вземете няколко бисквити/бишкоти и ги нарежете на 2-3 парчета, като е хубаво парчетата да са по-големи, за да се усещат. Можете да използвате обикновени или шоколадови бисквити или бишкоти (обикновени/шоколадови).

бишкоти на парчета

Смесете бисквитите в крема и разбъркайте добре. Изсипете сместа в огнеупорен съд или в съд по ваш избор с диаметър 26 см. и с помощта на шпатула заравнете добре отгоре. Поставете тортата в хладилника да стегне, докато приготвяте глазурата.

крем с бишкоти

ЗА ГЛАЗУРАТА: Начупете шоколада на малки кубчета и го сложете в малка купа върху друг съд на водна баня и смесете с 1 супена лъжица олио. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Можете да използвате и инстантен шоколадов сос. Изсипете разтопения шоколад върху бисквитения крем и загладете добре. Сложете тортата в хладилника да стегне за 3-4 часа, след което преди сервиране я украсете с шоколадови трохи или по желание.

торта за 10 минути

СЪВЕТ ПЛЮС: Ако искате да направите тортата на 3 слоя, направете допълнителен шоколадов слой, който ще приготвите по същия начин като първия, само че добавете 2-3 лъжици какао и пропуснете сметаната. Вместо разбита сметана може да сложите 1-2 кубчета масло. В купата ще нанесете първо шоколадовия слой, след това белия и накрая ще го покриете с шоколадова глазура. 

фалшива торта

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft