Когато искате бърза, вкусна и здравословна закуска без брашно, запомнете тази рецепта. Всичко, което трябва да направите, е да настържете тиквичките, да ги смесите с няколко съставки и да ги запечете. Ще се получат много вкусни солени хапки , подобни на банички, но без брашно . Ето какво ви трябва за нашите Фалшиви банички без кори и брашно :
Фалшиви банички от тиквички
Продукти:
3 средно големи млади тиквички
1 яйце
200+100 гр. моцарела или кашкавал, по избор
1 шепа ситно настърган пармезан (придава страхотен вкус и аромат)
1 скилидка чесън (ако искате може може да добавите повече)
сол на вкус
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките, отстранете дръжките и ги настържете на едро ренде. Посолете ги, разбъркайте ги добре и ги изстискайте с ръка, за да си пуснат сока. Оставете ги в гевгира, докато приготвите останалите съставки.
Кашкавалът/Моцарелата (200 г) се настъргва по същия начин като тиквичките, след което се слага в по-дълбок съд. Добавете отцедените тиквички, едно яйце, шепа ситно настърган пармезан и една скилидка чесън пресована през преса или ситно настъргана.
Можете да смесите съставките и с лъжица или вилица, но аз предпочитам да ги смесвам на ръка – най-ценният инструмент в кухнята. Необходимо е да се разбърка добре, за да се разпределят равномерно всички съставки.
Застелете тава с хартия за печене, след което изсипете цялата смес вътре. Внимателно я разпределете равномерно от всички страни с ръка и изравнете повърхността.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути. Когато започне леко да покафенява отгоре, извадете тавата и отгоре поръсете настърган или нарязан кашкавал (моцарела) - около 100 гр.
Връщаме отново в горещата фурна за още 10 минути на 200 градуса, колкото да се разтопи кашкавалът и да се запече леко. След това извадете "баницата" от фурната, оставете я да изстине малко, след което нарежете на пръчици или плочки по желание.
Да ви е сладко!