За обяд или вечеря пригответе тези вкусни фалшиви кебапчета , за които се нуждаете само от картофи и малко подправки. Това ястие ще се хареса особено на тези, които постят или избягват месото по някаква друга причина. С евтини съставки можете да направите много вкусно ястие. Така приготвените фалшиви кебапчета се сервират най-добре със сос и прочетете нашите предложения по-долу.
Кебапчетата са просто ястие от кайма и всички ги обичат заради специфичния им вкус и дори чужденци, които са ги опитали веднъж, се връщат, за да опитат отново този наш специалитет. Фалшивите кебапчета са много по-евтина, но също толкова вкусна версия на това популярно ястие.
Достатъчно е да добавите малко подправки и брашно към картофите и имате обяд, който никой няма да откаже. Достатъчно е да го сервирате със сезонна салата, сос тартар, доматен сос с билки, кетчуп, лютеница или каквото имате вкъщи. Любимото мезе за бира на съпруга ми, така че той често ги прави сам. Ето какво ви е необходимо:
Фалшиви кебапчета от картофи
Продукти:
500 г картофи
ситно нарязан пресен магданоз или копър
сол, черен и червен пипер на прах на вкус
1 супена лъжица брашно
олио за пържене
ЗА СОСА:
150 г сметана
пресен магданоз или копър
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Измийте картофите, обелете ги и ги сложете в тенджера, залейте с вода. Сложете ги на огъня и от момента на кипене ги варете около 15 минути. Не трябва да са напълно сварени, а леко омекнали. Прецедете водата и ги оставете да изстинат.
Когато картофите са достатъчно охладени, за да работите с тях, настържете ги на едрата страна на рендето. След това добавете ситно нарязан пресен магданоз или копър (или билки по ваш вкус, магданозът е най-добрият за мен), след което добавете сол и черен пипер на вкус.
Добавете червен пипер на прах и една супена лъжица брашно, след което разбъркайте добре, докато съставките се изравнят. Не е необходимо сместа да престои в хладилника, а веднага гребнете от нея и оформете кебапчетата. Ако ви е по-лесно, намажете дланите си с олио или ги накиснете в студена вода.
В тиган се налива олио, колкото да покрие дъното и още малко, след което се включва да загрява на умерена температура.
Извадете ги върху хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина.
Сервирайте ги със сметанов сос, към който сте добавили ситно настърган чесън, пресен магданоз и подправки по ваш вкус.
Сервирайте ги топли или студени, със сигурност са вкусни.