Фалшиви пилешки бутчета - хрупкава коричка, а вътре - изненада! Топ-рецепта с минимум средства:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фалшиви пилешки бутчета - хрупкава коричка, а вътре - изненада! Топ-рецепта с минимум средства:
Фалшиви пилешки бутчета - хрупкава коричка, а вътре - изненада! Топ-рецепта с минимум средства:
5005
Фалшиви пилешки бутчета - хрупкава коричка, а вътре - изненада! Топ-рецепта с минимум средства:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един ден дълго мислих какво да приготвя за обяд, да не е нещо, което правя всеки ден, да е нещо различно, но все пак просто, бързо и евтино. Имах пилешки бутчета и картофки, та вместо класическото пиле с картофи на фурна реших да импровизирам и да видя какво ще излезе. Направих вкусни пилешки бутчета и крокети в едно, но още не съм измислила име на това мое изобретение.

Използвах кости от бутчетата като "дръжки", за да могат децата да ги гризат като в анимационните филми. Във всеки случай можете да направите тези крокети без "дръжки", т.е. без костите или да поставите клечка за шишчета. Ето какво ви трябва:

Фалшиви пилешки бутчета

Продукти: 

14 броя пилешки бутчета с кост

4 големи картофа или 8 по-малки

200 г настъргано сирене (чедър, краве, овче, смесено или по избор),

4-5 яйца

100 г брашно

200 г хлебни трохи (галета)

подправки, олио...

Приготвяне: 

Отрежете горната част от костта на всяко бутче, след което ги отделете настрана. След като сте подготвили всички бутчета, ги прехвърлете в по-дълбока тенджера и ги залейте с вода. Овкусете с 1-2 чаени лъжички сол и ги оставете да се варят на среден огън, докато омекнат напълно и лесно се отделят от костта.

обезкостяване бутчета

Картофите се обелват (ако са млади, не е нужно да се белят, само се измиват добре) и се нарязват на средни кубчета. Сложете ги да се варят в отделна тенджера с вода и сол, докато омекнат. 

варени бутчета

След като сварите картофите ги отцедете от водата и ги намачкайте с вилица или блендер. Кашкавалът се настъргва. Можете да използвате всяко сирене, което харесвате.

варени картофи

картофено пюре

Оставете сварените бутчета да изстинат малко, след което ги почистете от хрущялите, жилките и костите. Можете да оставите кокалите настрана, ако искате да зарадвате децата и бутчетата да изглеждат интересни. Нарежете чистото месо от бутчета на много ситно. Смесете месото, картофеното пюре и сиренето в дълбока купа.

плънка бутчета

Смесете всичко в еднородна смес, която трябва да е компактна, нещо подобно на тесто. Към сместа добавете 1-2 яйца, посолете и овкусете с черен пипер, червен пипер и други подправки по ваш вкус. Опитайте сместа преди да продължите с оформянето на крокетите.

смес за крокети

Оформете топчета (използвайте лъжица за мярка) и ги омесете добре между дланите в елипсовидна форма. По желание сложете костта от бутчето в средата, залепете добре и ги приберете настрани, докато приготвите всички бутчета. След това в една купа разбъркайте 3 яйца с малко сол, в друга сложете брашно, а в трета - галета.

панирани бутчета

Потопете бутчетата в яйцата, после в брашното, после в крокетите. Пържете ги в силно загрято олио, докато покафенеят и хване коричка. Поднесете ги с барбекю сос или нещо по ваш избор. 

пържени крокети

фалшиви пилешки бутчета

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft