Една от любимите закуски на мнозина е топъл бюрек с чаша кисело мляко. Приготвянето му често отнема много време, но благодарение на тази рецепта вече ще може да си приготвите фалшив бюрек с кайма и да се насладите на неговия вкус заедно със семейството си!
1. Нарежете на ситно лука на ситно нарежете.
2. В тиган на огъня поставете олиото да се загрее. В загрятото олио поставете ситно нарязания лук и го запържете за 3-4 минути. В омекналия лук добавете каймата и продължете пърженето, докато месото се сготви.
3. Посолете месото, добавете черен пипер, Вегета, риган и малко канела по желание, объркайте и дръпнете тигана от огъня. Оставете сместа да се охлади.
4. В купа за разбиване поставете яйцата. разбийте ги с миксер, докато станат на пухкава смес. В съда постепенно добавете киселото мляко и сметаната за готвене.
5. В дълбок съд смесете брашното с бакпулвера. След това добавете сместа от брашно и кайма в съда с разбитите яйца, и разбъркайте добре с дървена лъжица.
6. Посолете отново на вкус. Намажете тавичка с размери 20х30 см с масло. Прехвърлете вътре тестото и хубаво го загладете. По желание поръсете със сусам.
7. Печете фалшивия бюрек в загрята на 200 градуса фурна около половин час. След това извадете тавата от фурната и оставете бюрек го оставете леко да се охлади.
Нарежете го още топъл и поднесете с чаша кисело мляко.
Фалшив бюрек с кайма
16 Октомври 2015
10385
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари