
Първо в хладкото мляко разтворете маята с малко захар и брашно да се активира.
След това постепенно добавете течните съставки и накрая - брашното. Омесете по-меко тесто. Оставете го да почива 20 минути.
След това го премесете и разделете на 10 топки.
Всяка топка разточете на малка коричка.
Подредете на 2 места по 5 кори. Намажете първата кора с масло/маргарин, върху нея поставете 2-ра кора, намажете с масло, след това покрийте с 3-тата кора, намажете с масло и покрийте с извара, след това подредете отгоре 4-тата кора, отново масло и завършете с 5-тата кора.
По същия начин подредете останалите 5 кори, като този път върху изварата поръсете и риган.
Разточете от двете купчини по една тънка кора.
Първата кора нарежете на ивици, които навийте на спирали и оформете като цветчета.
Другата кора нарежете на триъгълници и ги завийте на малки кифлички.
Подредете ги в тава и ги намажете с разбито яйце.
Оставете ги да почиват 20-30 минути и ги изпечете 20 минути на 200 градуса.