1 л прясно мляко
10 супени лъжици захар
3 пакетчета инстантен пудинг ванилия
300 гр. млечен шоколад Милка
100 гр. бял шоколад Милка
500 мл сладкарска сметана
пакет чаени бисквити за дъното на тортата (или готов блат за торта)
От мляко отделете малко, за да разтворите в него пакетчетата пудинг, смесени със захарта. Останалото мляко сложете на котлона да кипне и добавете на тънка струйка разтворения пудинг. Щом се сгъсти, разделете сместа на две части. Още докато е горещ пудингът, в едната част начупете белия, а в другата - млечния шоколад и разбъркайте добре, докато шоколадът се стопи. Оставете да се охлади.
Разбийте сметаната и добавете 1/4 от нея в белия пудинг и 1/4 - в тъмния пудинг.
Вземете дълбок съд с кръгла форма, покрийте го добре с прозрачно фолио, като оставите краищата да висят извън съда. Намазнете съвсем леко фолиото и изсипете на дъното целия бял крем. Върху него сложете на равен пласт останалата част от сметаната, а нея покрийте с тъмния крем. Върху него подредете ред от бисквитите (натопени предварително в прясно мляко), като запълвате празнините с натрошени бисквити (или просто поставете върху крема готов блат за торта, напоен с малко мляко). Прегънете отгоре висящото свободно фолио и оставете тортата в хладилник за няколко часа. Щом стегне добре, извадете я, разтворете фолиото и обърнете внимателно върху тортена чиния. Отстранете цялото фолио и поднесете тортата както е, или украсена по желание!