280 гр. бисквити
5 супени лъжици масло
1 малък буркан течен шоколад
една чаша нарязани лешници
450 гр. крема сирене
половин чаша пудра захар
1 пак. ванилия
В блендер смелете бисквитите, след което добавете вътре студеното масло и една супена лъжица течен шоколад. Разбийте всичко добре, добавете три супени лъжици лешници и ги смелете, за да получите равномерна смес. Получената смес прехвърлете в кръгла тортена форма с пръстен и поставете в хладилник да се втвърди.
С мискер разбийте крема сиренето с пудрата захар, докато сместа стане пенеста, след това добавете течния шоколад и малко ванилия, след което разбийте отново всичко на еднородна смес и я излейте върху охладената кора. Повърхността на крема загладете, след което отгоре поръсете ситно нарязаните лешници и оставете чийзкейка в хладилник до поднасянето му.