200 г брашно
3 щипки сух кориандър
1 стрък пресен лук
1 люта чушка
1 авокадо
сокът от 1 лимон
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. риган
2-3 с. л. зехтин
1 домат
2 зелени чушки
4 стръка пресен лук
180 г пилешки гърди
1 ч. л. сол
100 мл студена вода
50 г масло
1 с. л. лимонов сок
Брашното за тортилите се пресява в голяма купа, посолява се. Налива се разтопеното масло и постепенно се добавят 100 мл студена вода. Разбърква се с вилица, след това се меси с ръце, докато стане меко. Почива покрито 10-15 минути.
Отпочиналото тесто се разделя на четири и се разточва върху леко набрашнена повърхност. Тортилите се запичат в предварително загрят тиган. Завиват се с кърпа.
Пилешките гърди престояват 1 час във фризер. Кожата се отстранява, месото се нарязва на ивици.
Чушките и бялата част на лука се нарязват на колелца. Запържват се за 1-2 минути в предварително загретия зехтин, след което за 2-3 минути се запържва и месото. Подправя се с риган, кимион, лимонов сок, сол и червен пипер. Запържва се още 1 минута.
Сосът се приготвя, като в блендер се поставя сърцевината на авокадото, нарязаните на колелца бяла част на лука и люта чушка (почистена от семето), подправя се с кориандър, сол и лимонов сок.
Сервира се, като във всяка тортиля се слага по 1 с. л. от плънката, резени домат и наситнени пера пресен лук. Завива се и се аранжира с гуакамоле.