Феноменален сочен сладкиш с какао и орехи, всяка хапка се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Феноменален сочен сладкиш с какао и орехи, всяка хапка се топи в устата
Феноменален сочен сладкиш с какао и орехи, всяка хапка се топи в устата
8580
Феноменален сочен сладкиш с какао и орехи, всяка хапка се топи в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Старовремска торта с дребни промени, сочна, вкусна, с неустоим аромат... Не пропускайте тази рецепта, наистина си заслужава! Ето необходимите продукти за Феноменалния сочен сладкиш с какао и орехи :

Сочен сладкиш с какао и орехи

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 3 яйца
  • 150 гр.
захар
  • 1 ванилова захар
  • 200 мл прясно мляко
  • 200 мл олио
  • 15 супени лъжици брашно
  • 10 гр. бакпулвер
  • 2 супени лъжици какао
  • ЗА ШОКОЛАДОВИЯ СОС:

    • 400 мл вода
    • 2 супени лъжици какао
    • 4 супени лъжици захар

    ЗА УКРАСА:

    • орехи, количество по желание
    • 200 мл сладка сметана
    • 150 г шоколад за готвене

    ПРОЦЕДУРА:

    В дълбока купа се слагат три яйца, 150 гр. захар и 1 ванилова захар, след което се разбиват с миксер, докато захарта се разтопи хубаво и яйцата побелеят. След това при непрекъснато разбиване се добавят 200 мл мляко и 200 мл олио. Накрая добавете 15 супени лъжици брашно (пресято), 1 пакетче бакпулвер (10 г) и 2 супени лъжици какао на прах.

    Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Тава с размери 20х30 см се намазва добре с масло, след което се изсипва готовата смес в нея и се заравнява. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути (проверява се с клечка за зъби). Изпеченият блат се оставя да изстине напълно, след което се набожда на няколко места, за да поеме по-лесно шоколадовия сироп.

    сочен сладкиш

    За сиропа: в тенджера се слагат 400 мл вода, 2 с. л. какао, 4 с. л. захар и се загряват при непрекъснато бъркане, докато заври, около 1 минута. Студената торта се залива равномерно с горещия сироп, а отгоре се поръсва със ситно смлени орехи.

    феноменален сладкиш с орехи

    За ганаша: загрейте на слаб огън 200 мл сладкарска сметана и 150 г шоколад за готвене. Разбъркайте, докато се разтопи, след което изсипете ганаша върху тортата. Оставете тортата в хладилника да се охлади добре преди сервиране. Можете да видите подробности за процедурата във видеото:

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft